Op deze bladzijde vindt u alle nieuwtjes over onze honden en onze fokproducten


29 november 2008

Ook Max van de Wiersdijk is nu geslaagd voor IPO-1 onder keurmester Hans Hengelmann met 94-81-86=261 en dat zijn voor een beginner in de sport heel knappe punten. Gefeliciteerd!

1 november 2008

Frans Boelens met Amy van de Wiersdijk is de 3e uit het laatste nest die een africhtingscertificaat heeft gehaald. Onder keurmeester Siem Kwak behaalden ze het certificaat IPO-1 met 96-76-80 (255 punten)

 

11 oktober 2008

De eerste nakomelingen van kennel Wiersdijk zijn geslaagd voor een IPO certificaat!

Vandaag zijn zowel Ayla als Arak van de Wiersdijk geslaagd voor IPO 1

Bij Ayla waren er nog een paar schoonheidsfoutjes (81-75-92) met name bij het apporteren, maar keurmeester Ben Ekhart was zeer te spreken over het temperament en verder had zij een technische harde volle en werkzame beet volgens hem.

Steve Edery met Arak kende alleen een probleem bij de af oefening. Arak ging daar zitten i.p.v. te gaan liggen. Als kleinste van het nest is hij uitgegroeid tot een machtige hond die ook nog eens een geweldig resultaat neerzet

In totaal scoorde hij 99-91-98 =288

Beiden van harte gefeliciteerd.

13 juli 2008

Op de BC wedstrijd van afdeling Gelderland heeft Diana met Bikkel een mooie 4e plaats bij de IPO-2 behaald met 85 - 81 en heeft Mieke Salden met Xitara van de Jilleshoeve met 88 - 86 zelfs de 3e plaats bij de IPO-3 honden gehaald

24 mei 2008

Vandaag zijn Amai en Azor van de Wiersdijk ook geslaagd voor het UV examen.

23 februari 2008

Xero van de Jilleshoeve is beschikbaar als dekreu.

Xero is aangekeurd in keurklasse 1 met een zeer uitgesproken en scoort mooie punten in het landelijk wedstrijdcircuit.

Info bij: Alfons Beumer

11 november 2007

Vandaag is Max (Alex) van de Wiersdijk met Alex Duistermaat op het examen van kringgroep de Grensstreek geslaagd voor zijn VZH met 47 punten. Van harte proficiat !

Eveneens zijn vandaag geslaagd voor VZH Ayla van de Wiersdijk met met Wim Kruiger en Anneke Bos met Aaik van de Wiersdijk.

Ayla is geslaag met 50 punten (en dat terwijl ze van de Af een Zit maakte) en Aaik met 54 punten.

Beiden proficiat !

8 september 2007

Op de Oldebroeker bokaal 2007 kon Charles met Vlerk de laatste kwalificatie verdienen voor het Nederlands Kampioenschap. Helaas zat dat er dit keer niet in. Met 262 punten kwamen ze net 8 punten tekort.

20 juli 2007

Max (Alex) van de Wiersdijk is  nu ook geslaagd voor zijn UV examen. Proficiat!

8 juli 2007

Op de provinciale clubmatch van Limburg (bij kringgroep Bronsheim) heeft Amy van de Wiersdijk van Frans Boelens een hele mooie ZG gehaald. Gefeliciteerd !

17-6-2007

Alfons Beumer heeft met Xero van de Jilleshoeve keurklasse 1 levensduur behaald met een zeer uitgesproken en heeft zich bovendien al geplaatst voor het NIAK 2007

4 maart 2007

Het wedstrijdseizoen is weer begonnen en dit weekend was de Riederwaard bokaal. Tevens was dit een pré-selectie wedstrijd voor deelname aan de WUSV. Speuren was zaterdagochtend op een grof geploegde akker en met de wind en de regen was het behoorlijk zware klus. Er vielen dan ook veel onvoldoendes, waaronder ook voor Vlerk (32 punten). Op zondag afdeling B en C. Bij afdeling B was Vlerk weer behoorlijk druk en hinderde ook weer zwaar. Verder de nodige schoonheidsfoutjes en maar 85 punten. In afdeling C het 4e en 5e verstek gemist, maar dit keer blafde hij wel. Omdat een 2e commando nodig was om te lossen en omdat hij nog een zware "pit" na gaf maar 87 punten.

 

8 november 2008

Vandaag zijn ook Amai en Azor geslaagd voor het IPO-1 examen onder keurmeester Bart Miggelbrink.

Diana met Amai behaalde  96-88-92 (276) punten. Charles met Azor haalde 91-92-96 (279) punten.

Klik hier voor de foto's van het examen.

 

19 oktober 2008

Op het Nederlands Individueel Kampioenschap 2008 waren 2 nakomelingen van onze honden actief.

Op plaats 14 (met 269 punten) eindigde Frans van Gestel met Castor vom Ma-Haczek (nakomeling van onze Faust) en op plaats 19 (met 264 punten) eindigde Alphons Beumer met Xero van de Jilleshoeve (nakomeling van Petze vd Jilleshoeve).

Xero in actie op NIAK 2008

21 september 2008

De Goudse kaascup 2008 was de laatste officiŽle wedstrijd van Vlerk. Hij heeft op zijn bekende manier afscheid genomen van het publiek en heeft zelf goed genoten. Bij zijn afscheid besloot hij nu ook maar eens te gaan blaffen in het verstek, wat altijd zijn grootste manco is geweest.

31 mei 2008

Op een vandaag gehouden speurwedstrijd in Oosterhout heeft Bikkel zich weer van zijn goede kant laten zien en is keurig rondgekomen met 93 punten.

5 april 2008

Arak van de Wiersdijk met geleider Steve Edery is nu ook geslaagd voor zijn VZH met het geweldige puntenaantal van 57

17 november 2007

Vandaag is ook Dries Sabbe met Aram van de Wiersdijk geslaagd voor VZH met een knappe 50 punten.

Ook Janet van Steenis heeft met Amiga van de Wiersdijk het VZH diploma diploma gehaald onder keurmeester Jos Beck met een prachtige 56 punten.

Beiden gefeliciteerd !

23 september 2007

Janet van Steenis is met Amiga van de Wiersdijk provinciaal kampioen geworden in de startersklasse. Op alle onderdelen heeft ze de 1e plaats gehaald en is daarmee ook totaal winnaar geworden. Mede door deze prestatie zijn ze nu al gepromoveerd naar de volgende klasse. Proficiat !

18 aug. 2007

Dit weekend een VZH / VH examen op kringgroep Rotterdam. Op zaterdag de VZH honden met als deelnemer o.a. Andor, Amai en Azor van de Wiersdijk. Diana met Amai is geslaagd met 55 punten net als Raymond Schouten met Andor en Charles met Azor haalde 51 punten. Keurmeester Ruud van Eck vond alle drie heel attent, temperamentvol en werklustig.

Foto's van het VZH examen

Op zondag waren de VH honden aan de beurt waaronder ook Bikkel, maar Bikkel liet het al behoorlijk afweten bij het speuren wat normaal zijn favoriete onderdeel is. Bij de aanzet begon hij met gras eten en was daar ook niet meer vanaf te krijgen. Gevolg 4 punten voor het speuren. Bij het appelgedeelte gingen Diana en Bikkel prima van start. De volgoefening was uitmuntend. Bij de "zit" ging hij af. en bij de sta heeft hij 3 pasjes gestolen. Maar bij het apporteren ging Bikkel helemaal uit zijn dak en maakte er 1 groot spel van. Gevolg bij geen van de apportoefeningen netjes voorkomen en alleen maar uidagen. Het betekende wel 40 punten kwijt. Bij het manwerk heeft hij zich van de goede kant laten zien met snel en drangvol revieren. Alleen het aanblaffen had wat aanhoudender kunnen zijn. Bij de vlucht had hij nog wat meer kunnen werken maar de oefeningen daarna waren allemaal uitmuntend. Voor het manwerk haalden ze een mooie 93 punten.

Een filmpje van het onderdeel wat wel goed ging (pakwerk)

19 mei 2007

Vandaag VZH / VH examen op kringgroep Rotterdam en met Bikkel meegedaan voor VH-1

Gisteren was hij nog behoorlijk ziek, maar vanochtend toonde hij toch weer wat frisser. Het speuren ging geweldig en het enige foutje was een korte draai op de 2e hoek - 99 punten.

een fimpje van het speuren

Bij het appel gedeelte ging er eerst ook niet zoveel mis, maar bij het apporteren over de haag liep hij er tot 2 keer toe langs heen en weg waren de 15 punten. Ook bij het vooruitsturen was een 2e commando nodig, maar er bleven er genoeg over met 76 punten. Het pakwerk ging lekker en daar was de score 95 punten. Totaal dus een zeer goed met 270 punten.

Een filmpje van het manwerk

Op hetzelfde examen deden ook 2 nakomelingen van Petze mee. Dat waren Zora en Zaia van de Jilleshoeve en beiden zijn geslaagd voor resp. VH-2 en VH-1.

 

22 november 2008

Bij WHG Schellingwoude is Arak met geleider Steve Edery geslaagd voor zijn IPO-2 examen met 97-96-95. Proficiat !

 

29 oktober 2008

nieuwe foto's van Amiga toegevoegd

29 juni 2008

Op het examen bij kringgroep UDHV is Diana met Bikkel geslaagd voor IPO-2 met een heel knappe score van 278 punten (95-93-90)

Het apporteren over de haag was helemaal vrij en heel jammer was het dat er punten werden verspeeld door het missen van 2 verstekken.

12 + 13 april 2008

In dit weekend werd het Provinciaal Africhtings Kampioenschap (PAK) van Zuid-Holland en Utrecht gehouden. Met Vlerk ook weer deelgenomen maar met speuren op zterdag ging het al grotendeels mis. Veevuldig de verkeerde kant uit en een score van 75 punten. Op zondag afdeling B en C. Het appel ging nog maar ook daar de nodige slordigheidjes maar in het manwerk ging het helemaal mis. Vlerk wist niet meer wat los betekende en de score was dus een D (diskwalificatie).

Jan Redder (www.sportdogs.com) heeft weer een stel schitterende foto's gemaakt

 

6 januari 2008

Vandaag meegedaan aan een VZH examen bij VDH kringgroep de Kuil.

Bij dit examen was ook aanwezig het bestuur van de Raad van Beheer en de commissie werkhonden. De opzet van dit examen was aan te tonen dat het VZH een prima alternatief is voor de MAG test.

Zowel Azor als Amai zijn prima door de test heen gekomen met respectievelijk 55 en 46 punten.

Op de site van de VDH (nieuwsarchief januari 2008) staat een filmpje van het praktijkgedeelte

http://www.itslogic.nl/wiki/VZH-praktijk.htm

28 oktober 2007

Op het examen van kringgroep Kennemerland is Frans Boelens met Amy van de Wiersdijk geslaagd voor VZH met 49 punten.

Heel jammer dat Amy bij de oefening af met afleiding 2 keer opstond en een meter smokkelde, maar voor een eerste examen heel goed gedaan. Gefeliciteerd!

2 september 2007

Amiga van de Wiersdijk heeft haar 1e behendigheidwedstrijd gelopen "om ervaring" op te doen. Van de 100 honden (waarvan ongeveer 70 border collies). In het parcours liep ze op alle drie onderdelen foutloos (waarvan 1 buiten de tijd)

Spel  : 3e plaats (om een beetje in te komen)

Vastparcours: 4e plaats

Jumping : 7e plaats (en een U gescoord.

 

4 juli 2007

Andor van de Wiersdijk met geleider Raymond Schouten is geslaagd voor het diploma uithoudingsvermogen. Van harte gefeliciteerd. Op hetzelfde examen hebben ook onze honden Amai en Azor meegedaan maar deze hebben het niet kunnen halen omdat ze bij ongeveer 12 - 13 kilometer kapotte voetzooltjes kregen.

23 april 2007

De röntgen uitslagen van Amai en Azor zijn binnen en beiden hebben een A-normaal

25 maart 2007

Afgelopen weekend het Nederlands Kringgroepen Kampioenschap oftewel het NKK 2007. Samen met Bertus Middelkoop en Ronald Boom waren we het team van kringgroep Rotterdam. Vlerk had op zaterdag met speuren een beetje moeite met de 2 balk en miste daar ook het voorwerp en daardoor kwamen we met 86 van het veld af. Met appel liet hij zich heel goed zien en daar werden punten verloren met niet helemaal doorzitten korrekter voor en voet en licht knagen op het blok. Score 89 punten. Bij het manwerk had hij het 1e verstek drangvoller moeten nemen en in het 6e verstek eerder moeten dringen naar de pakwerker en eerder moeten beginnen met blaffen. Maar hij blafde dit keer. De rest van de punten zijn verloren in de bewakingsfases die wat onrustig waren en door 2 keer inpitten. Score 90 punten en totaal 265 punten.