Op deze bladzijde vindt u alle nieuwtjes over onze honden en onze fokproducten

29 november 2009

De nakomelingen van Petze met Zender Lusondai zijn toch behoorlijk veelzijdig. Dat blijkt wel uit onderstaande foto van Alex (Max) van de Wiersdijk tijdens een vakantie in Frankrijk

29 november 2009

Janet van Steenis is met Amiga geslaagd voor IPO-2

28 november 2009

Ook Aram van de Wiersdijk heeft nu een africhtingscertificaat. Door erg drukke werkzaamheden en wisselende werktijden kwam het baasje niet altijd toe aan trainen maar vandaag liet Dries Sabbe met Aram toch een mooi stukje werk zien en haalde in het manwerk zelfs 97 punten.

Profociat !

28 november 2009

Vandaag met Amai en Azor meegedaan aan de Bartje Bokaal in Assen, waar we gelijk opgingen voor IPO-3. De harde wind en regen op de speurvelden waren voor ons spelbreker en daar ging het dus al mis. Diana liep daarna nog 90 punten appel en 90 punten manwerk. Azor bleef op 2 keer 85 punten steken. Al met al toch een leuke dag waarbij beide honden zich heel goed lieten zien in het werk.

14 november 2009

Op het examen in Rees (D) heeft Alex Duistermaat met Max (Alex) van de Wiersdijk het SchH-3 certificaat gehaald met 85-85-92

Proficiat !!!

7 november 2009

Vandaag met 3 honden meegedaan aan de C wedstrijd om de Nijkertrofee.

Diana met Amai - 80 punten

Charles met Azor - 88 punten en

Diana met Bikkel - 96 punten

Heel erg jammer dat Bikkel even uit zichzelf aan de voet wilde komen na het aanblaffen maar hij corrigeerde zichzelf maar dat koste toch 2 punten. Had hij dat niet gedaan dan was Diana met Bikkel gedeeld 1e geworden. Nu was ze in het totaal klassement niet onverdienstelijk 6e.

Een filmpje van Bikkel op youtube

en een filmpje van Azor

met dank aan Jaap Verhey

1 november 2009

Max (Alex) van de Wiersdijk is als 2e van de nakomelingen uit het A-nest geslaagd voor IPO-3 met 85-87-90. Super gedaan !

11 oktober 2009

Een podiumplaats bij het NK behendigheid voor Janet van Steenis met Amiga van de Wiersdijk.

Op het NK behendigheid is Janet van Steenis met Amiga 3e geworden. Amiga heeft een 1e plaats gehaald in Gambling, Vast Parcours en de teamrace. Op de jumping wist Janet met Amiga een 7e plaats te halen. Het vast parcours en de jumping bepaalden de score voor de eindklassering.

2 september 2009

Op 4 augustus zijn we geinterviewd door het blad "de Hondenwereld" en dat interview is in de uitgaven van september afgedrukt

Het interview

 

 

 

 

 

 

 

3 augustus 2009

Amai is moeder geworden van 6 pups. Het zijn 5 teefjes en 1 reutje en allemaal zijn ze gezond.

Zie de bladzij over het B nest voor de eerste foto's en verdere informatie.

 

4 juli 2009

Raymond Schouten met Andor van de Wiersdijk is nu ook geslaagd voor het IPO-1 diploma met 77-90-85.

3 juli 2009

Vandaag een echo laten maken op de universiteitskliniek de Uithof en Amai is dus echt zwanger. Op de echo waren er in ieder geval 6 vruchtjes heel duidelijk te zien.

28 juni 2009

Op de Hasselaar BC wedwstrijd in Belgie heeft Janet van Steenis met Amiga van de Wiersdijk een puike prestatie neergezet door 90-91 te scoren.

7 juni 2009

Ook Ayla van de Wiersdijk heeft nu het IPO-2 diploma gehaald met 90-82-90.

31 mei

Janet van Steenis heeft Amiga van de Wiersdijk deelgenomen aan de jumelage wedstrijd bij kringgroep Frisiana en heeft daar 90-91 gescoord

3 juni 2009

Amai van de Wiersdijk is gedekt door Oberst op de Hyde

 

17 mei 2009

Ook Azor van de Wiersdijk is nu geslaagd voor IPO-2. OP het examen van kringgroep Ridderkerk wist Charles met Azor 95 - 87 - 90 = 272 te halen.

14 mei 2009

Kennel van de Wiersdijk is nu ook op hyves te vinden

http://wiersdijk.hyves.nl

9 mei 2009

Ook Alex (Max) van de Wiersdijk heeft vandaag keurklasse 1 weten te halen op de FGK bij kringgroep Klarenbeek en ook met een zeer uitgesproken DZB. Proficiat!

18 april 2009

Goede resulaten op de fokgeschiktheidskeuring.

Op de FGK bij kringgroep Den Bosch zijn zowel Amai als Azor aangekeurd.

Amai is aangekeurd in keurklasse 2 met een uitgesproken voor drang tot inzet en belastbaarheid. Dit omdat het niet helemaal tot haar doordrong dat er ook nog eens gelost moest worden.

Azor is aangekeurd in keurklasse 1 met een zeer uitgesproken DZB.

Bij beiden staat bij het fokadvies dat ze uitermate geschikt zijn voor verbetering van temperament.

 

 

 

11 - 13 april 2009

Dit paasweekend het provinciaal africhtingskampioenschap van Zuid Holland en Utrecht.

Diana en Amai hadden geen goede start met maar 10 punten speuren. Later op de dag bleek dat er toch wel wat meer aan de hand was want met haar zijn er nog 12 anderen gezakt.

Paaszondag in de vroege uren het appel-gedeelte en dat was al gelijk stukken beter: 90 punten.

Daarna op paasmaandag het pakwerk. Met een jonge hond als eerste van een groep starten zonder dat Amai een pakwerker had gezien of gehoord. Vanaf het commando "revier" liet ze gelijk goed en dragvol werk zien. Puntjes zijn verloren op het niet korrekt uit het verstek roepen, een dubbel commando af bij de vlucht en voorwerken bij het rugtransport.

Wat overbleef was een Zeer Goed met 90 punten.

Over het geheel genomen heel content hoe Amai zich liet zien op een zo zware wedstrijd.

12 April 2009

Op paas zondag (tegelijk met Zuid Holland) werd het PAK van Noord Brabant gehouden. Janet van Steenis met Amiga van de Wiersdijk stonden hier voor hun eerste wedstrijd en ze belsist niet onverdienstelijk gescoord. 77-93-93 was aan het eind van de dag de score.

Janet zegt er zelf het volgende over:

Op zondag 12-04-09 ging zowel geleider als hond voor de eerste keer aan de wedstrijden africhting proeven. Helaas geen concurrenten bij de IPO1 honden. Het speuren viel wat tegen ze kwam na een onzekere hoek terug naar het vrouwtje (doet ze anders nooit) en het onervaren vrouwtje moet ook nog veel leren. Dit liet de km in zijn punten zien : 77. Weer wat geleerd. Als laatste op deze benauwde dag het appel ; wat traag aan de voet met apporteren, bij het volgen naar het vooruitsturen kreeg ze het idee dat er iets als zit of zo ging gebeuren, (extra commamdo ) voor de rest ging het goed 93 punten. Pakwerk : tja ze begint wat zwaarder te lossen. Effe wennen aan andere pw waardoor minder enthousiast blaffen maar toch weer goed voor 93 punten. We zijn gemotiveerd om meer concurrentie aan te gaan dus op naar 2 en 3.

28 maart 2009

Op het examen van kringgroep Gouda (tevens onderlinge wedstrijd) is Diana met Amai geslaagd voor IPO-2.

Ook Charles met Azor heeft examen gedaan maar was niet zo succesvol. Het pakwerk van Azor werd afgebroken wegens niet lossen.

 

16 maart 2009

Vandaag hebben we afscheid moeten nemen van onze Massai van Blitsaerd. Op 16 mei zou hij 14 jaar zijn geworden, maar zijn lichamelijke gesteldheid liep zo hard achteruit dat er geen ontkomen meer aan was.

8 maart 2009

Vandaag dubbel succes voor nakomelingen van kennel van de Wiersdijk. Op de regiowedstrijd van regio 3 heeft Steve Edery met Arak een knappe prestatie neergezet door 92-90-90 te scoren en daarmee heeft hij alvast 1 resultaat staan voor het alle rassen kampioenschap en het NIAK.

Op het examen bij VDH kringgroep de Ypelaar heeft Janet van Steenis met Amiga van de Wiersdijk haar IPO-1 gehaald met 98-92-96. Janet overweegt nu zelfs de resterende alle rassen behendigheidwedstrijden te laten schieten en zich verder te concentreren op de africhting en de VDH behendigheid.

Beiden van harte gefeliciteerd!

15 februari 2009

Uit het laatste overzicht van de SV blijkt dat de eerste nakomelingen van onze kennel een lage Zuchtwerte van 74 hebben. Zie ook de bladzijde fokken.

 

25 januari 2009

ZG GESCOORD

Amai en Azor hebben de felbegeerde ZG ZEER GOED gehaald op de clubmatch "De Wintertrofee" in Belgie. Beide honden waren ingeschreven in de Open Klasse ofwel Gebruikshonden klasse. Beide honden hebben een prima keur rapport gekregen. Op naar de aankeuring.

 

Voor de oudere nieuwsberichten 2008 en eerder klik hier