Amai van de Wiersdijk

 

Amai is geboren op 26 februari 2006 en stamt af van Petze van de Jilleshoeve en Zender von Lusondai. (6 reuen en 5 teven) AmaiDe bloedvoering gaat via vaderskant terug naar Orry Antverpa en Verwin Blitsaerd en via moederskant komt zij over Tom Leefdaalhof. Zie ook haar verdere afstamming.

In eerste instantie wilden Charles en ik zelf geen pup meer aanhouden - met honden in opleiding en wedstrijd-sport is/was het al druk genoeg.

 

Maar om mijn kennelnaam en visie door te zetten moest ik toch over een nieuwe fokteef beschikken. Waar er 4 lopen kunnen er met wat aanpassingen en afspraken ook 5 of 6 lopen. Nadat de 3e teef was verkocht hebben we in overleg besloten zelf de 4e keus aan te houden en de 5e teef te verkopen.

Amai heeft zich ontwikkeld als een pienter en leergierig hondje dat alles wil ontdekken. Ze is al een paar keer door Vip en Vlerk op haar nummer gezet, maar dan blijkt dat ze maar een heel kort geheugen heeft - m.a.w. ze trekt er zich geen bal van aan.

Amai

Ook in de sport ontwikkelt zij zich zeer snel. Ze is heel zelfstandig in het speuren, in het appel is zij heel attent en snel, en bij het manwerk heeft ze een snelle aanval met een droge vaste beet en zet zichzelf puur natuur heel hoog in drift.

 

 

Naast het sportieve element verlang ik van onze honden ook dat ze sociaal zijn. Dat blijkt wel uit onderstaande foto.

 

Kortom: ze heeft alles mee om straks de lijn van kennel van de Wiersdijk voort te zetten.

Op 25 januari 2009 zijn Charles en ik met Amai naar de "Wintertrofee Clubmatch" geweest om daar een kwalificatie voor de Aankeuring op fokwaarde te bemachtigen. 110 honden hadden zich ingeschreven waarvan 105 honden en eigenaren en/of uitbrengers kwamen opdagen. Op deze clubmatch heeft zij een mooie kwalificatie behaald namelijk een ZG (Zeer Goed) Op de volgende bladzijde het keurbericht

Zij is aangekeurd in keurklasse 2 met het fokadvies: ter verbeteringvan temperament

Nog meer foto's

 

Inmiddels is Amai met pensioen en heeft ons 3 prachtige nesten gegeven met nakomelingen die op alle fronten mee kunnen komen. Nu mag ze genieten van wandelen fietsen en ook vissen heeft haar aandacht

Afstamming:

Afstamming Amai