Bikkel van InHaNiCo

 

Bikkel stamt af van Axel van Zeelberg en Era van Kaufmanshoeve.

Via vaderskant komt hij over Nick Heiligenbosch en stamt uit een africhtinglijn. Via moederskant komen ook de kynologische aspecten weer allemaal terug want moeder Era komt uit een combilijn (zie ook afstamming).

Diana is met Bikkel eind 2005 met de training begonnen. Bikkel is een wat stugge, scherpe en erg zelfstandige hond waarbij het de nodige moeite heeft gekost om hem in het gareel te krijgen.

Het onderdeel speuren staat als favoriet geboekt bij bikkel. Vanaf 8 weken gestart met de training en rond de 3 maanden kon hij al een behoorlijk spoor uitwerken.

Eind februari 2006 stond het VZH examen op de planning, maar door de geboorte van de pups van Petze en Zender is dat examen niet doorgegaan. Op 18 november 2006 heeft hij zijn VZH gehaald met 52 punten.

Zoals gezegd is Bikkel bij het aanleren van de oefeningen een "stugge" hond die eerst overtuigd moet worden dat er voordeel te halen is,  met de nodige scherpte in zich die zo nu en dan nog wel een keer tot uiting komt bij een stevige correctie.

Daarnaast had hij ook nog eens last van een blessure, waardoor het springen moeilijk ging. Maar in mei 2007 heeft hij zijn VH-1 diploma gehaald met 99-76-95.

Op het examen is ook een fimpje gemaakt van zijn pakwerk, wat we u natuurlijk niet willen onthouden.

Zijn afstamming

Bikkel

 

In de loop van de tijd heeft hij zich ontwikkeld tot eensuper sociale hond en een leermeester voor de pups van Amai

Die pups mogen van alles met hem doen en kruipen zelfs over hem heen.