Vesta (Vip) van de Jilleshoeve

Vip komt net als Vlerk uit de combinatie Petze van de Jilleshoeve met Faust van de Jilleshoeve. Via het O nest van Haus Antverpa (Orrie en Olko) stamt zij af van Verwin Blitseard.

Vip was in het begin een hondje wat in het "verdomhoekje" zat. Een moeilijke eter en groeide daardoor ook heel langzaam. Toen ook nog haar darm in elkaar schoof werd het helemaal eenVip van de Jilleshoeve poosje problematisch. Gelukkig waren we er op tijd bij en is alles weer helemaal goed gekomen.

Als jonge hond kon ze in de auto aardig te keer gaan en dit heeft haar een rugblessure opgeleverd. Weer was ze een poosje uit de roulatie. Daarna nog een baarmoeder ontsteking en wat ze in de paardensport "piephakken" noemen.

Ondanks al deze blessures heeft zij toch haar VH-2 behaald.

Toen onze zoon Sander ook belangstelling voor de hondensport begon te krijgen en met een hondje wilde trainen is hij met Vip verder gegaan.

Zij heeft hem de eerste kneepjes van het vak geleerd en zoals nu blijkt heeft hij heel wat te stellen met haar.

Samen zijn het 2 dikke maatjes die samen ook nog eens veel plezier beleven aan het trainen.

Maar zoals het met veel pubers gaat zijn er ook weer andere dingen te ontdekken in het leven (uitgaan, meisjes, enz) en is de hondensport een beetje op de achtergrond geraakt.

Vip geniet nu van haar "pensioen" en van het wandelen enzwemmen en vooral van haar bal.